Kelder binnenafdichting vloer

 

Vochtproblemen en schimmelproblemen 

Vocht-, lekkage,- en schimmelproblemen in de kelder komen vaak voor. Laat dit nu verhelpen voor het behouden van uw woning en vastgoed.

Het verhelpen van vochtproblemen en lekkages is een heel karwei, wij kunnen door onze gespecialiseerde technieken uw kelder droog maken zodat u hem weer nuttig kunt gebruiken.

 

Inventarisatie en oorzaak

Vocht, lekkage soms in combinatie met zouten, is in de meeste gevallen verantwoordelijk voor de schade, welke terug te voeren zijn naar:

 

Vaak zijn diepgaande onderzoeken niet nodig, als de oorzaken duidelijk zijn, dan kunnen we meteen een offerte voor u maken, soms kan dat vanaf foto's die u ons toestuurd of na een kijkafspraak. Bij vermoedens van een probleem kunnen we ook voor diverse oplossingen prijs-indicaties afgeven.

 

Wij kunnen uiteraard ook voor u een inventarisatie opmaken en onderzoek doen naar de oorzaak. Dit kan door technisch onderzoek, lab samples, bodemgesteldheidsonderzoek etc.

Aan het uitvoeren van een onderzoek kunnen kosten verbonden zijn, dit wordt vooraf in overleg met u besproken. 

 

Grondig onderzoek

Indien er een zeer lastig probleem wordt herkend door onze expert, kan het zijn dat hij het nodig vind om een Bouwtechnisch patholoog in te schakelen. Dit overleggen we altijd met u. 

 

Behandelen van scheuren


Alle plekken die kelderlekkage zouden kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld scheuren en breuken in de keldervloer, worden door de experts uitgebikt en weer opgevuld met speciale mortels. Het middel waarmee ze de uitgebikte scheur opvullen.. Hierna is de scheur geheel lekvrij. Ook is het mogelijk scheuren te repareren dmv injectiehars techniek.
Het behandelen van deze scheuren en breuken is noodzakelijk om uw keldervloer goed waterdicht te maken. Deze scheuren veroorzaken namelijk vaak het water in de kelder. Werking door bouwscheuren en krimp en trekscheuren kunnen in de kelder voorkomen, hierop kunnen wij geen garantie geven.

 

Verwijderen van een cement, coating of tegellaag
Indien noodzakelijk, zullen de experts de cement of tegellaag in uw kelder machinaal verwijderen of behandelen met een hechtingsmiddel. Deze behandeling is nodig, omdat de methode van onze experts enkel mogelijk is op een vloer die goed geprepareerd en hechtend is.

Vraag nu een offerte of inspectie aan: Contact / Offerte

 

Plannen werkzaamheden en werkvoorbereiding

Allereerst plannen we met u de werkzaamheden aan de keldervloer in.

Wij treffen werkvoorbereidingen, bestellen de materialen en indien nodig komen we details bespreken op de projectlocatie.

 

Voorbereiden van de middelen 


Om uw kelderlekkage te bestrijden, hebben we diverse middelen nodig. Veel middelen die we nodig hebben voor uw kelderbehandeling, worden kant en klaar aangeleverd in kleine hoeveelheden, waardoor we in staat zijn de middelen aan te mengen in de kelder zelf . Door dit in de kelder te doen, wordt voorkomen dat uw woning onnodig vies wordt. Zo blijft uw woning tijdens het kelder waterdicht maken netjes en schoon, zonder extra werk. 

 

Leegpompen van de kelder
Na deze voorbereidingen kan het waterdicht maken van de keldervloer beginnen. Met water in de kelder is het lastig werken, vandaar dat de expert, indien nodig, eerst uw kelder leeg pompt. Bij voorkeur is de kelder al leeggepompt of droog alvorens wij kunnen starten.  Natte kelders zijn uiteraard ook te behandelen, dit kost echter veel meer tijd en is daarom duurder.

 

Afdichten van de kelder
Nadat de slechte en lekkende plekken behandeld zijn en de keldervloer is geprepareerd voor de afdichting, zal de gehele kelder worden afgewerkt met een afdichtingssysteem. Door deze afdichting zal uw keldervloer geheel waterdicht en lekvrij zijn.

 

Dekvloer

Nadat de kelder is afgedicht, wordt de vloer voorzien van een cementdekvloer, egaline of PU vloer.Dit wordt pas uitgevoerd als de gehele waterdichting is voltooid en uitgehard.
Geschikte afwerkproducten in de kelder kunnen zijn pvc tegels, kliktegels, zodat u altijd nog bij de vloer kunt. Ook kunt u direct op de afdichting in veel gevallen tegels verlijmen. Let op, egaline of cemendekvloer is geen afwerking!

 

Profiteer van de volgende voordelen:

  • Onze experts weten hoe het moet
  • Garantie op de afgeleverde werken 
  • We voeren eerst een inspectie of opname uit. Ook is het mogelijk om lab tests en samples te nemen, daarmee kunnen zaken worden bevestigd of uitgesloten.
  • U ontvangt binnen 2 weken een passende offerte.
  • We werken met verschillende behandelmethodes die naadloos aansluiten bij het probleem.
  • U profiteert van onze A kwaliteitssystemen  die door onze leveranciers zijn samengesteld volgens de WTA CONFORM DIN 18533/18535.
  • Wij houden rekening met uw gebouwen en haar gebruikers.

Wij werken in geheel Brabant en Limburg, daar buiten kan ook, in overleg.