Home » Menu » Kelder-afdichting binnenzijde

Plannen en werkvoorbereiding

Allereerst plannen we met u de werkzaamheden aan de kelder in.

Wij treffen voorbereidingen, bestellen de materialen en indien nodig komen we details bespreken op de projectlocatie.

 

Leegpompen van de kelder
Na deze voorbereidingen kan het waterdicht maken van de kelder beginnen. Met water in de kelder is het lastig werken, vandaar dat de expert, indien nodig, eerst uw kelder leeg pompt. Bij voorkeur is de kelder al leeggepompt alvorens wij kunnen starten en bij voorkeur starten we wanneer de natte periode voorbij zijn.

Is er sprake van lekkage door doorvoeren van leidingen? Bekijk dan het stappenplan met hoe doorvoeren gedicht worden. In geval van scheuren in de keldervloer kunt u het stappenplan van reparatie bij scheuren in de keldervloer bekijken.

 

Behandelen van scheuren
Alle plekken die kelderlekkage zouden kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld scheuren en breuken in de keldermuur, worden door de experts uitgebikt en weer opgevuld. Het middel waarmee ze de uitgebikte scheur opvullen, zal ervoor zorgen dat deze mogelijke probleemplekken onschadelijk en waterdicht worden gemaakt. Hierna is de scheur geheel lekvrij.

Ook is het mogelijk scheuren te repareren door een 2 componenten injectie-hars techniek
Het behandelen van deze scheuren en breuken is noodzakelijk om uw keldermuur goed waterdicht te maken. Deze scheuren veroorzaken namelijk vaak het water in de kelder. 

 

Verwijderen van een schilder-, stuc- of tegellaag
Indien aanwezig, zullen de experts de schilder-, stuc- of tegellaag in uw kelder machinaal verwijderen. Deze behandeling is nodig, omdat de methode van onze experts enkel mogelijk is op een muur die goed geprepareerd is.

 

Afdichten van de kelder
Nadat de slechte plekken behandeld zijn en de kelder is geprepareerd voor de afdichting, zal de gehele kelder worden afgewerkt met een afdichtings systeem. Door deze afdichting zal uw kelder geheel waterdicht en lekvrij zijn.
De actieve werking van de bestandsdelen zal ervoor zorgen dat er bij aanraking met water een kristallisatieproces ontstaat, wat door zal gaan zolang er water aanwezig is. De waterdichtende eigenschappen van het middel verbeteren dus met de tijd: de perfecte manier om uw kelder langdurig waterdicht te maken.

Na de kelderbehandeling is het niet per se noodzakelijk om voor een nieuwe afwerking te kiezen, u kunt de kelder laten zoals hij is. Mocht u wel een nieuwe afwerking met bijvoorbeeld stucwerk of texwerk wensen gebruik dan speciaal daarvoor geschikte producten, dit kunt u dan aanbrengen, nadat er een lange periode getest heeft of de alle lekkages zijn verholpen.

Wij geven u graag advies welke afwerkings producten u op de kelderafdichting moet gebruiken, alleen met de door ons aanbevolen producten zal uw kelder goed functioneren.

Is er sprake van lekkage door doorvoeren van leidingen? Bekijk dan het stappenplan met hoe doorvoeren gedicht worden. In geval van scheuren in de keldervloer kunt u het stappenplan van reparatie bij scheuren in de keldervloer bekijken.