Vochtplekken doorslaand vocht

Vochtplekken veroorzaakt bij doorslaand vocht op muren en wanden kunnen ontstaan door diverse oorzaken. De oorzaken zijn voornamelijk lekkages door scheuren in metselwerk, condensvorming, zijwaarts indringend regenwater op de maaiveldzone en doorslaand vocht.

Voor elk van deze problemen is er weer een andere oplossing. Als de muren voor lange tijd vochtig blijven dan kan er zelfs een hardnekkige schimmel ontstaan die niet zonder meer te verwijderen is.

 

Uw vochtprobleem oplossen:

 

Gevel impregneren

Maaivelddichting

 

  • Doorslaand vocht, dit probleem komt vaak voor bij spouwmuren,waarbij in de spouw een vochttransport brug gecreeerd is door bijv. specie, zand of isolatiematerialen dat in de spouw zit, het vocht trekt als het ware geheel van de buitenmuur door naar de binnenmuur of vice versa. Dit is vaak te verhelpen door de buitenmuur te impregneren tegen slagregen. Door het impregneren kunnen waterdruppels niet of nauwelijks meer in de muur trekken, waardoor uw gevel droger blijft  en er geen natte plekken ontstaan aan de binnenzijde. Voor het meten van de absorptie van uw bakstenen buitengevel kunnen wij een Karsten buis test uitvoeren, vraag ons naar de mogelijkheden. 

 

  • Lekkages leidingwerk en rioolafvoeren lekkages zijn moeilijk op te sporen, vaak is er veel breekwerk noodzakelijk om erbij te kunnen komen. Bij lekkages van leidingen gaat het meestal om druppelende koppelingen of aangetast leidingwerk of een wortels die de rioolbuis indringen. De enige oplossing hiervoor is het lek opsporen en dichten en vervolgens het geheel weer herstellen. Dit opsporen kan dmv lekdetectie, deze wordt meestal vergoed door de opstal verzekering.

 

 

  • Condensvorming, door slechte ventilatie in natte ruimten zoals bad en douche, kunnen wanden en plafonds vochtig worden door condensatie van waterdampen. Dit is vaak te voorkomen door goed te luchten 3-4 keer per dag of door het inschakelen van mechanische ventilatie en luchtontvochtigers.

 

  • Isolatie Vaak zien wij ook vochtproblemen ontstaan na het isoleren van een woning, zoals het vervangen van de beglazing of als er een spouwmuurisolatie aangebracht is. Is dit het geval, dan zijn er een tal van maatregelen die genomen moeten worden. Zoals het impregneren  of het afdichten van de maaiveldzone van de buitengevel.

 

  • Optrekkend vocht, optrekkend vocht of eigenlijk migrerend vocht, kan ook plaatselijk de boosdoener zijn van vochtplekken. Dit kan men met het injecteren of het hydrofoberen en afdichten van de maaiveldzone van de gevel oplossen.