Schimmel-sanering Vastgoed

Schimmels bestrijden voor het behoud van vastgoed en gezondheid.

 

Gegarandeerd de schimmels goed laten bestrijden en verwijderen uit uw appartementen,  school, gebouw?

Door onze werkwijze worden de schimmels en schimmelsporen voor 100% uitgeschakeld.

Wij garanderen dat de schimmel, nadat de hoofdoorzaken opgelost zijn, niet zal terugkeren.

Ook voor de vochtproblemen die de schimmels mede veroorzaken hebben we goede beproefde systemen waarmee we het vocht  weren of onder controle kunnen houden. 

 

Interesse?  Schimmelbestrijding, inspectie of labo test nodig? Klik hier Contact / Offerte

 

De 7 voordelen wanneer  het probleem is opgelost.

 1. Gezondere hygiënische leefomgeving voor bewoners en gebruikers.
 2. Voorkomen van gezondheidsklachten.
 3. De ruimte ruikt / geurt frisser. 
 4. De lucht in het gebouw wordt zuurstof rijker, wat goed is voor de gezondheid, de schimmel stoot geen gifstoffen meer uit.
 5. De behandelde ruimten zien er mooier uit.
 6. Stijging van de huurwaarde.
 7. Tevreden huurders en gebruikers resulteert in minder klachten en problemen die opgelost moeten worden.

 

Schimmel sanering in de meeste waterschade gevallen echte noodzaak;

Na het massaal binnendringen van vocht bij een waterschade, is vaak een sanering nodig, om besmetting en verspreiding te voorkomen.
Met de sanering moet niet al te lang gewacht worden na de eerste ontdekking, omdat een schimmel zich door het gehele gebouw kan verspreiden en  een serieus gevaar voor de gezondheid kan opleveren.

Schimmel heeft, zoals u waarschijnlijk al weet, een schadelijk of toxisch effect op het menselijk organisme. De schimmelsporen en mycotoxinen vormen een potentieel risico voor de mens bij inademing of na contact met de huid of ogen.  Het kan klachten zoals hoesten, prikkende ogen, allergieën en ziekten veroorzaken.

Een leidraad bij schimmelschade en besmettingen van groter oppervlak dan 1 m2 is het aanbevolen om een gespecialiseerd bedrijf in te huren. Dit is in sommige Europese landen al bij wet verplicht gesteld.

De meest geschikte maatregelen voor de schimmelbestrijding hangen af ​​van de ruimte, het substraat (materiaal waarop de schimmel zit) en de omvang/hoeveelheid en het type/soort schimmel.

De eerste stap is om de bestaande schimmels in kaart te brengen en volledig te verwijderen van de oppervlakken en deze  te herstellen, en  een preventieve anti-schimmel coating aan te brengen.

 

Schimmels komen het vaakst voor in kelders, badkamers, schuren, kruipruimten en  vochtige ruimtes en veranderen deze in een muffe en vieze ruimte. Schimmels zijn ongezond voor bewoners of collega's. Het veroorzaakt soms allergieën en er zijn zelfs ziekten gerelateerd aan schimmel verontreiniging zoals bijvoorbeeld astma, COPD of haaruitval en huidproblemen.

Schimmels groeien door een gunstige voedingsbodem en een vochtig binnenklimaat,  beschimmelde muren, vloeren en plafonds, komen meestal voort uit de vocht- en ventilatie problemen. Vaak is er een onderliggende oorzaak aan te wijzen voor het uiteindelijke probleem, zoals geen ventilatie, lekkages, vochtindringing of vuiligheid.

Ook onzichtbare schimmels kunnen overlast veroorzaken met name doordat de luchtkwaliteit omlaag gaat en dit kan leiden tot gezondheidsklachten aan de luchtwegen. Met onze labtest kunnen we onzichtbare schimmel besmettingen aantonen.

Of het nou gaat om woningen, bedrijfsgebouwen, badkamers, keukens, kelders, slaapkamers, woonkamers een schimmel blijft een lastig probleem. Ongeveer 60% van de gebouwen in Nederland hebben last van  een of ander schimmelprobleem.

 

Inspectie op locatie en onderzoek

 

Wij verzorgen inspecties op locatie, waarbij visueel de ruimte en omstandigheden bekeken wordt. Indien het noodzakelijk maken we gebruik van apparatuur, dit om een zo goed mogelijk beeld te verkrijgen en een rapportage te kunnen opstellen. 

Ook wanneer het schimmelprobleem samenhangt met een vochtprobleem kunnen wij u helpen, wij hebben de systemen, kennis en materialen om uw binnenklimaat weer op orde te krijgen.

Zelfs schimmelproblemen die niet zichtbaar zijn, kunnen door onze labtesten gedetecteerd worden

 

Hoe kunnen we het probleem onderzoeken?

Oplossingen zijn altijd maatwerk, elke situatie is immers anders, vaak zijn er een combinatie van oorzaken voor het ontstane probleem.

Onderzoeken kan op de volgende manieren:

 • Inspectie visueel of meetsystemen
 • Inspectie door een bouwpathaloog/bouwkundige
 • Warmtebeeld infrarood camera inspectie
 • Laboratoriumonderzoek schimmels
 • Laboratoriumonderzoek  luchtverontreinigingen
 • Lekdetectie van leidingen en daken
 • Rapportage Labtest / Inspectie

 

Enkele klachten die vaak gepaard gaan met schimmel verontreiniging zijn:

 

 • stankoverlast
 • droge lucht (slijmvliezen en ogen prikken)
 • astmatische aandoeningen
 • hoofdpijn
 • concentratieverlies
 • hoesten en niezen
 • huiduitslag
 • darmproblemen

 

Oorzaken voor het ontstaan van schimmel, of een combinatie ervan:

 

 • chemische/biologische vervuiling
 • slechte isolatie en koudebruggen
 • vochtproblemen van diverse aard
 • waterschade door lekkage leidingen of daken
 • ventilatie problemen
 • te hoge concentratie van fijnstof
 • te hoge concentratie van CO2

 

Saneren bij schimmelschade: Wij bieden een totaaloplossing 

 

Het saneren van een door schimmel aangetaste muur of plafond is een tijdrovend en specialistisch vak, en als het niet goed aanpakt is komt de schimmel binnen de kortste keren weer terug.

Wat wij voor u als totaaloplossing kunnen bieden is dat we de door schimmel aangetaste ruimtes in zijn geheel herstellen, u moet denken aan bestrijding van de schimmels en aanbrengen van een schimmelwering, het oplossen van de oorzaken en uitvoeren van schilderwerk met bijvoorbeeld schimmelwerende coating. Tevens kunnen we ventilatie aanbrengen. Na onze sanering is men van de schimmelproblemen af.

Ventilatie bij schimmelvorming essentieel: 


Er is vaak sprake van een slecht werkende ventilatie wanneer de luchtvochtigheid in de ruimte een extreem hoog niveau (70%-99%) heeft bereikt, dit is ook het niveau waarop er schimmels ontstaan.

 

Neem contact met ons op om de schimmel op de juiste manier te bestrijden en voorgoed van de problemen verlost te zijn.

Interesse? Vul meteen het formulier in op onze contactpagina.

 

Referenties:

Woningstichting Woensdrecht

Gemeente Heeze-Leende

Gemeente Laarbeek

Gemeente Helmond

Wooninc

Woonpartners

Wocom

Ford Lommel

Biopetrol Botlek

Gemeente Eindhoven

Gemeente Den Bosch

De Meeuw Oirschot

SWS Woonbedrijf

Thuis woningstichting

Rijksvastgoedbedrijf