Home » Menu » Kelder-afdichting » Kelder-afdichting binnenzijde

Plannen en werkvoorbereiding

Allereerst plannen we met u de werkzaamheden aan de kelder in.

Wij treffen voorbereidingen, bestellen de materialen en indien nodig komen we details bespreken op de projectlocatie.

 

Leegpompen van de kelder
Na deze voorbereidingen kan het waterdicht maken van de kelder beginnen. Met water in de kelder is het lastig werken, vandaar dat de expert, indien nodig, eerst uw kelder leeg pompt. Bij voorkeur is de kelder al leeggepompt alvorens wij kunnen starten.

 

Behandelen van scheuren
Alle plekken die kelderlekkage zouden kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld scheuren en breuken in de keldermuur, worden door de experts uitgebikt en weer opgevuld. Het middel waarmee ze de uitgebikte scheur opvullen, zal ervoor zorgen dat deze mogelijke probleemplekken onschadelijk en waterdicht worden gemaakt. Hierna is de scheur geheel lekvrij. Ook is het mogelijk scheuren te repareren door een 2 componenten injectie-hars techniek.
Het behandelen van deze scheuren en breuken is noodzakelijk om uw keldermuur goed waterdicht te maken. Deze scheuren veroorzaken namelijk vaak het water in de kelder. 

 

Verwijderen van een schilder-, stuc- of tegellaag
Indien aanwezig, zullen de experts de schilder-, stuc- of tegellaag in uw kelder machinaal verwijderen. Deze behandeling is nodig, omdat de methode van onze experts enkel mogelijk is op een muur die goed geprepareerd is.

 

Afdichten van de kelder
Nadat de slechte plekken behandeld zijn en de kelder is geprepareerd voor de afdichting, zal de gehele kelder worden afgewerkt met het in uw situatie benodigde middel. Door deze afdichtings coating zal uw kelder geheel waterdicht en lekvrij zijn.
De actieve werking van de bestandsdelen zal ervoor zorgen dat er bij aanraking met water een kristallisatieproces ontstaat, wat door zal gaan zolang er water aanwezig is. De waterdichtende eigenschappen van het middel verbeteren dus met de tijd: de perfecte manier om uw kelder langdurig waterdicht te maken.

Na de kelderbehandeling is het niet per se noodzakelijk om voor een nieuwe afwerking te kiezen, u kunt de kelder laten zoals hij is. Mocht u wel een nieuwe afwerking met bijvoorbeeld stucwerk of texwerk wensen, dan kunt u dit 28 dagen na de kelderreparatie aanbrengen. Wij geven u graag advies welke afwerkings producten u op de kelderafdichting moet gebruiken.

Is er sprake van lekkage door doorvoeren van leidingen? Bekijk dan het stappenplan met hoe doorvoeren gedicht worden. In geval van scheuren in de keldervloer kunt u het stappenplan van reparatie bij scheuren in de keldervloer bekijken.

 

Afval afvoeren
Na het waterdicht maken van uw kelder zullen wij al het afval weer meenemen en u met een lekvrije kelder achterlaten.