Kelder-afdichting buitenzijde

Vochtproblemen en schimmelproblemen 

Vocht-, lekkage,- en schimmelproblemen in de kelder komen vaak voor. Laat dit nu verhelpen voor het behouden van uw woning en vastgoed.

Het verhelpen van vochtproblemen en lekkages is een heel karwei, wij kunnen door onze gespecialiseerde technieken uw kelder droog maken zodat u hem weer nuttig kunt gebruiken.

 

Inventarisatie en oorzaak

Vocht, lekkage soms in combinatie met zouten, is in de meeste gevallen verantwoordelijk voor de schade, welke terug te voeren zijn naar:

 • Optrekkend vocht
 • Zijdelings doorslaand vocht
 • Hygroscopisch vocht (door muurzouten)
 • Lekkage
 • Doorvoer lekkage
 • Condensatie
 • Regen en spatwater belasting
 • Maaiveld doordringing van regenwater
 • Scheuren en breukvorming in en aan gebouwen
 • Poreusiteit en erosie van bouwmateriaal

 

Wij kunnen voor u een inventarisatie opmaken en onderzoek doen naar de oorzaak. Dit kan door technisch onderzoek, lab samples, bodemgesteldheidsonderzoek etc.

Aan het uitvoeren van een onderzoek zijn kosten verbonden. 

Vaak zijn diepgaande onderzoeken niet nodig als de oorzaken duidelijk te zien zijn, dan kunnen we meteen een offerte voor u maken, soms kan dat vanaf foto's die u ons toestuurd of na een kijkafspraak. Bij vermoedens van een probleem kunnen we ook voor diverse oplossingen prijs-indicaties afgeven.

 

Grondig onderzoek

Indien er een zeer lastig probleem wordt herkend door onze expert, kan het zijn dat hij het nodig vind om een Bouwtechnisch patholoog in te schakelen. Dit overleggen we altijd met u. 

 

Plannen en werkvoorbereiding

Allereerst plannen we met u de werkzaamheden aan de kelder in.

Wij treffen voorbereidingen, bestellen de materialen en indien nodig komen we details bespreken op de projectlocatie.

 

Voorzorgsmaatregelen

Voordat wij beginnen met de afdichting van uw kelder, bespreken we met u de werkzaamheden. We proberen uw gazon, planten en tuin of bestratingen te ontzien, zodat u zo weinig als mogelijk last heeft van de afdichtingswerkzaamheden.

 

Voorbereiden van het werk
Om uw kelderlekkage te bestrijden, hebben we diverse middelen nodig. Veel middelen die we nodig hebben voor uw kelderbehandeling, worden kant en klaar aangeleverd in kleine hoeveelheden, waardoor we in staat zijn de middelen ter plaatse te mengen . 

De wand dient vrij gegraven te worden tot aan de onderzijde van de fundering, dit kunnen wij voor u verzorgen, maar u mag dit ook zelf uitvoeren,  we hebben ongeveer een werkbare ruimte van 40-60 cm nodig om de wand / muren te behandelen. Dit is per situatie verschillend.

 

Behandelen van scheuren
Alle plekken die kelderlekkage zouden kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld scheuren en breuken of losliggend slecht voegwerk in de buitenzijde van de keldermuur, worden door de experts uitgebikt en weer opgevuld. Het middel waarmee ze de uitgebikte scheur opvullen, zal ervoor zorgen dat deze mogelijke probleemplekken onschadelijk en waterdicht worden gemaakt. Hierna is de scheur geheel lekvrij. Ook is het mogelijk scheuren te repareren door een 2 componenten injectiehars techniek.
Het behandelen van deze scheuren en breuken is noodzakelijk om uw keldermuur goed waterdicht te maken. Deze scheuren veroorzaken namelijk vaak het water in de kelder. 

 


Na de kelderbehandeling is het niet per se noodzakelijk om voor een nieuwe afwerking te kiezen, u kunt de kelder laten zoals hij is. Mocht u wel een nieuwe afwerking met bijvoorbeeld  tegelwerk wensen, dan kunt u dit 28 dagen na de kelderreparatie aanbrengen. Wij geven u graag advies welke afwerkings producten u op de kelder-afdichting moet gebruiken.

Is er sprake van lekkage door doorvoeren van leidingen? Bekijk dan het stappenplan met hoe doorvoeren gedicht worden. In geval van scheuren in de keldervloer kunt u het stappenplan van reparatie bij scheuren in de keldervloer bekijken.

 

Profiteer van de volgende voordelen:

 • Onze experts weten hoe het moet
 • Garantie op de afgeleverde werken 
 • We voeren eerst een inspectie of opname uit. Ook is het mogelijk om lab tests en samples te nemen, daarmee kunnen zaken worden bevestigd of uitgesloten.
 • U ontvangt binnen 2 weken een passende offerte.
 • We werken met verschillende behandelmethodes die naadloos aansluiten bij het probleem.
 • U profiteert van onze A kwaliteitssystemen  die door onze leveranciers zijn samengesteld volgens de WTA CONFORM DIN 18533/18535.
 • Wij houden rekening met uw gebouwen en haar gebruikers.