Kelder binnen afdichting

Vochtproblemen en schimmelproblemen 

Vocht-, lekkage,- en schimmelproblemen in de kelder komen vaak voor. Laat dit nu verhelpen voor het behouden van uw woning en vastgoed.

Het verhelpen van vochtproblemen en lekkages is een heel karwei, wij kunnen door onze gespecialiseerde technieken uw kelder droog maken zodat u hem weer nuttig kunt gebruiken.

 

Inventarisatie en oorzaak

Vocht, lekkage soms in combinatie met zouten, is in de meeste gevallen verantwoordelijk voor de schade, welke terug te voeren zijn naar:

 • Optrekkend vocht kelderwanden
 • Zijdelings doorslaand vocht kelderwand
 • Hygroscopisch vocht (door muurzouten)
 • Lekkage kelder
 • Doorvoer lekkage
 • Condensatie
 • Regen en spatwater belasting
 • Maaiveld doordringing van regenwater
 • Scheuren en breukvorming in en aan de kelder
 • Porositeit en erosie van bouwmateriaal

 

Vaak zijn diepgaande onderzoeken niet nodig als de oorzaken duidelijk zijn, dan kunnen we meteen een offerte voor u maken, soms kan dat vanaf foto's die u ons toestuurt of na een kijkafspraak. Bij vermoedens van een probleem kunnen we ook voor diverse oplossingen prijsindicaties afgeven.

Wij kunnen uiteraard voor u een inventarisatie opmaken en onderzoek doen naar de oorzaak van uw kelderprobleem. Dit kan door technisch onderzoek, lab samples, bodemgesteldheidsonderzoek etc.

Aan het uitvoeren van een onderzoek zijn kosten verbonden. 

 

Grondig onderzoek

Indien er een zeer lastig probleem wordt herkend door onze expert, kan het zijn dat hij het nodig vind om een Bouwtechnisch patholoog in te schakelen. Dit overleggen we altijd met u. 

 

Behandelen van scheuren


Alle plekken die kelderlekkage zouden kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld scheuren en breuken in de keldermuur, worden door de experts uitgebikt en weer opgevuld met speciale mortels  of geïnjecteerd. Het middel waarmee ze de uitgebikte scheur opvullen, zal ervoor zorgen dat deze mogelijke probleemplekken onschadelijk en waterdicht worden gemaakt. Hierna is de scheur geheel lekvrij.

Ook is het mogelijk scheuren te repareren door een  injectie-hars techniek
Het behandelen van deze scheuren en breuken is noodzakelijk om uw keldermuur goed waterdicht te maken. Deze scheuren veroorzaken namelijk vaak het water in de kelder. 

Let op! door verzakkingen en krimp van de kelder of het gebouw of de bouwmaterialen, kunnen scheuren altijd terugkeren, hier kan dan ook geen garantie op gegeven worden. Weliswaar werken we met scheur overbruggende coatings, deze kunnen uiteraard haarscheuren opvangen.

 

Verwijderen of behandelen van een schilder-, stuc- of tegel laag, beton

Indien aanwezig, zullen de experts de schilder-, stuc- of tegel laag in uw kelder behandelen of machinaal verwijderen. Deze behandeling is nodig, omdat de methode enkel mogelijk is op een muur die goed geprepareerd is en voldoende hechting heeft.

 

Afdichten van de kelder


Nadat de slechte plekken behandeld zijn en de kelder is geprepareerd voor de binnen*afdichting, zal de gehele kelder worden afgewerkt met een drie of vier laags binnen-afdichtingssysteem. Door deze afdichting zal uw kelder geheel waterdicht en lekvrij zijn.

Na de kelderbehandeling is het niet per se noodzakelijk om voor een nieuwe afwerking te kiezen, u kunt de kelder laten zoals hij is. Mocht u wel een nieuwe afwerking met bijvoorbeeld stucwerk of tex-werk wensen, gebruik dan speciaal daarvoor geschikte producten, dit kunt u dan bij voorkeur aanbrengen, nadat er een lange periode getest heeft of alle lekkages zijn verholpen.

Wij geven u graag advies welke afwerkingsproducten u op de kelderafdichting moet gebruiken, alleen met de door ons aanbevolen producten zal uw kelder goed functioneren.

Is er sprake van lekkage door doorvoeren van leidingen? Bekijk dan het stappenplan met hoe doorvoeren gedicht worden. In geval van scheuren in de keldervloer kunt u het stappenplan van reparatie bij scheuren in de keldervloer bekijken.

 

Plannen werkzaamheden en werkvoorbereiding

Allereerst plannen we met u de werkzaamheden aan de kelder in.

Wij treffen werkvoorbereidingen en nemen zoveel mogelijk werk uit handen. Bestellen de materialen en indien nodig komen we details bespreken op de project locatie.

 

Leegpompen van de kelder


Na deze voorbereidingen kan het waterdicht maken van de kelder beginnen. Met water in de kelder is het lastig werken, vandaar dat de expert, indien nodig, eerst uw kelder leeg pompt, dit gaat altijd op regie tarief, omdat we van tevoren meestal niet kunnen weten hoeveel water er op dat moment in de kelder staat . Bij voorkeur is de kelder al door uzelf leeggepompt of gedroogd alvorens wij kunnen starten en bij voorkeur starten we wanneer de natte periodes voorbij zijn. Ook natte kelders of vol met water zijn te behandelen, dit vergt echter heel veel meer tijd en is dus ook veel duurder.

Is er sprake van lekkage bij doorvoeren van leidingen? Bekijk dan het stappenplan met hoe doorvoeren gedicht worden. In geval van scheuren in de keldervloer kunt u het stappenplan van reparatie bij scheuren in de keldervloer bekijken.

 

Profiteer van de volgende voordelen:

 • Onze experts weten hoe het moet.
 • Garantie op de afgeleverde werken.
 • We voeren eerst een inspectie of opname uit. Ook is het mogelijk om lab tests en samples te nemen, daarmee kunnen zaken worden bevestigd of uitgesloten.
 • U ontvangt binnen 2-3 weken een passende offerte.
 • We werken met verschillende behandelmethodes die naadloos aansluiten bij het probleem.
 • U profiteert van onze A kwaliteitssystemen  die door onze leveranciers zijn samengesteld volgens de WTA CONFORM DIN 18533/18535.
 • Wij houden rekening met uw gebouwen en haar gebruikers.