Home » Menu » Optrekkend vocht

Optrekkend vocht behandelen met tot wel 10 jaar garantie!

Last van optrekkend vocht in uw woning in de bakstenen muur of wand? .

 

Optrekkend vocht ontstaat zoals gezegd doordat vocht, damp en druppels door de capillaire poriën in het gesteente vanuit de fundering of buitenmuur in de muren en wanden omhoog trekt. Aan dit proces gaat doorgaans een lange tijd vooraf alvorens je er echt last van krijgt. Meestal zie je dat  stucwerk losbreek en scheurt en schilderwerk af gaat bladderen op ongeveer kniehoogte. 

Door onze behandeling heeft de woning gegarandeerd geen last meer van optrekkend vocht, wij geven zelfs tot wel 10 jaar garantie!, mocht de oorzaak van het probleem liggen in het feit dat de muren vochtig worden door condensvorming, doorslaand vocht of lekkage, dan dient dit bij voorkeur eerst verholpen te worden.

 

Let op! Optrekkend vocht hoeft niet de oorzaak te zijn van het probleem, vaak is de oorzaak een lekkage op maaiveldzone aan de buitenzijde van de woning /gebouw waardoor water indringt in de spouwmuur.

Dit veroorzaakt condensering aan de binnenzijde van de spouwmuren. Dat is dan de oorzaak van het vochtprobleem op de binnenmuren.

Ook aan de buitenzijde van de gevel kunnen slechte voegen met name op de regenzijde vochtindringing in de spouwmuur veroorzaken. 

Een ander veel voorkomend probleem bij met name baksteen gevels is dat er hygroscopische zouten in de muren aanwezig zijn, waardoor vochtproblemen na verloop van tijd ontstaan zijn. Hygroscopische zouten trekken als het ware vocht aan waardoor er plaatselijke vochtplekken ontstaan of het loskomen van verflagen en stukwerk tot gevolg heeft.

 

 

D.m.v. onze injectie techniek, impregneren of door het inbrengen van vochtwerende emulsies, bent u definitief af van optrekkend vocht.

 

De voordelen wanneer je muren geïnjecteerd worden tegen optrekkend vocht:

  • Geen natte muren meer doordat de capillaire werking wordt opgeheven

  • Drogere muur waardoor u bespaart op energieverlies

  • Droge muren schimmelen niet

  • De woning voelt warmer en comfortabeler aan

  • De waarde van de woning stijgt omdat u een vochtprobleem heeft opgelost

 

Aanvullende maatregelen

Vaak zijn er nog aanvullende maatregelen nodig zoals het impregneren van de buitengevel, het aanpakken van de maaiveld zone en het installeren van een goed werkend ventilatiesysteem.

 

 

Interesse/vragen? Vul meteen het formulier in op onze contactpagina.