Tapijtreiniging

Tapijtreiniging en Dieptereiniging

Ontdek onze mogelijkheden voor het reinigen van uw tapijt of vloerbedekking. 

Vastliggend tapijt, tapijt tegels, karpetten, inloopmatten en vloerkleden kunnen allemaal door ons gereinigd worden. Afhankelijk van het materiaal (natuurvezel zoals wol of kunststofvezel zoals nylon) wordt door ons de meest geschikte reinigingsmiddelen en de juiste methode geselecteerd. Natuurlijk zijn oude/lastige vlekken, slijtage (bijvoorbeeld bij stoelen of looppaden) en verkleuringen niet altijd door ons te verwijderen, wij vragen hiervoor uw begrip. Door het tapijt periodiek te reinigen, blijft uw tapijt langer mooi en voorkomt u slijtage door zanddeeltjes (schuurt de vezels kapot).

Saris Company hanteert diverse technieken voor het tapijt reinigen o.a. poedermethode, de sproei- en extractiemethode en de bonnet pad-methode.

Reiniging van tapijten met de sproei- en extractiemethode

Een veel door ons gebruikte manier van tapijt reinigen is de sproei- en extractiemethode. Het tapijt wordt ingespoten en daarna wordt het tapijt nagespoeld met zuiver water. Bij het afzuigen lossen de vuildeeltjes op in het water en komen vervolgens in de machine terecht, waarna deze afgevoerd kunnen worden. Het blijkt in de meeste gevallen de ideale oplossing voor het schoonmaken van tapijten. Uw tapijt dient nadien ongeveer 6-12 uur te drogen, natuurlijk is dit afhankelijk van de luchtvochtigheid en de temperatuur in de behandelde ruimte.

Snelle bonnet methode bij tapijt reiniging

We nevelen het tapijt in en boenen het vervolgens op met een éénschijfsmachine. Hiermee zijn vlekken en vervuiling eenvoudig te verwijderen: het vuil wordt als het ware in de pad getrokken. Deze methode van tapijt reinigen is veel droger dan de extractiemethode en vergt ook minder tijd, hierdoor kunt u snel weer gebruik maken van de ruimte.

Vlekken verwijderen

Speciale aandacht van ons gaat naar het verwijderen van lastige vlekken, wij hebben een speciale box met daarin verschillende soorten vlek verwijderings middelen. Daarmee kunnen we 90% van alle vlekken verwijderen of verminderen. 

 

 

Onze voordelen:

  • Sinds 1998 dus een jarenlange ervaring en expertise
  • Brede deskundigheid van afwerkmaterialen en bekledingsstoffen
  • Ultra Snelle reinigingsmethode mogelijk 
  • Dieptereiniging en vlekverwijdering
  • Vuilvermindering door vuilafstotend reinigingsmiddel