Home » Menu » Kelder-afdichting » Kelder-afdichting vloer

Plannen en werkvoorbereiding

Allereerst plannen we met u de werkzaamheden aan de keldervloer in.

Wij treffen voorbereidingen, bestellen de materialen en indien nodig komen we details bespreken op de projectlocatie.

Afdichten van de kelder
Nadat de slechte plekken behandeld zijn en de keldervloer is geprepareerd voor de afdichting, zal de gehele kelder worden afgewerkt met het in uw situatie benodigde middel. Door deze afdichtings coating zal uw keldervloer geheel waterdicht en lekvrij zijn.
De actieve werking van de bestandsdelen zal ervoor zorgen dat er bij aanraking met water een kristallisatieproces ontstaat, wat door zal gaan zolang er water aanwezig is. De waterdichtende eigenschappen van het middel verbeteren dus met de tijd: de perfecte manier om uw kelder langdurig waterdicht te maken.

 

Als laatste stap wordt een sterke egaline laag aangebracht op de afdichting, om ervoor te zorgen dat de afdichting niet beschadigd.

Na de kelderbehandeling is het niet per se noodzakelijk om voor een nieuwe afwerking te kiezen, u kunt de kelder laten zoals hij is. Mocht u wel een nieuwe afwerking met bijvoorbeeld stucwerk of texwerk wensen, dan kunt u dit 28 dagen na de kelderreparatie aanbrengen. Wij geven u graag advies welke afwerkings producten u op de kelderafdichting moet gebruiken.

 

Voorbereiden van de middelen 
Om uw kelderlekkage te bestrijden, hebben we diverse middelen nodig. Veel middelen die we nodig hebben voor uw kelderbehandeling, worden kant en klaar aangeleverd in kleine hoeveelheden, waardoor we in staat zijn de middelen te aan te mengen in de kelder zelf . Door dit in de kelder te doen, wordt voorkomen dat uw woning onnodig vies wordt. Zo blijft uw woning tijdens het kelder waterdicht maken netjes en schoon, zonder extra werk. 

 

Leegpompen van de kelder
Na deze voorbereidingen kan het waterdicht maken van de keldervloer beginnen. Met water in de kelder is het lastig werken, vandaar dat de expert, indien nodig, eerst uw kelder leeg pompt. Bij voorkeur is de kelder al leeggepompt alvorens wij kunnen starten.

 

Behandelen van scheuren
Alle plekken die kelderlekkage zouden kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld scheuren en breuken in de keldervloer, worden door de experts uitgebikt en weer opgevuld. Het middel waarmee ze de uitgebikte scheur opvullen, zal ervoor zorgen dat deze mogelijke probleemplekken onschadelijk en waterdicht worden gemaakt. Hierna is de scheur geheel lekvrij. Ook is het mogelijk scheuren te repareren door een 2 componenten injectiehars techniek.
Het behandelen van deze scheuren en breuken is noodzakelijk om uw keldervloer goed waterdicht te maken. Deze scheuren veroorzaken namelijk vaak het water in de kelder. 

 

Verwijderen van een cement of tegellaag
Indien noodzakelijk, zullen de experts de cement of tegellaag in uw kelder machinaal verwijderen. Deze behandeling is nodig, omdat de methode van onze experts enkel mogelijk is op een vloer die goed geprepareerd is.

 

Afval afvoeren
Na het waterdicht maken van uw kelder zullen wij al het afval weer meenemen en u met een lekvrije kelder achterlaten.