Home » Menu » Kelder-afdichting vloer

Plannen en werkvoorbereiding

Allereerst plannen we met u de werkzaamheden aan de keldervloer in.

Wij treffen voorbereidingen, bestellen de materialen en indien nodig komen we details bespreken op de projectlocatie.

 

Afdichten van de kelder
Nadat de slechte lekkende plekken behandeld zijn en de keldervloer is geprepareerd voor de afdichting, zal de gehele kelder worden afgewerkt met een afdichtingssysteem. Door deze afdichting zal uw keldervloer geheel waterdicht en lekvrij zijn.

 

Dekvloer

Nadat de kelder is afgedicht, wordt de vloer voorzien van een cementdekvloer.Dit wordt pas uitgevoerd als de gehele waterdichting is voltooid en uitgehard.
Geschikte afwerkproducten in de kelder kunnen zijn pvc tegels, kliktegels, zodat u altijd nog bij de vloer kunt.

 

Voorbereiden van de middelen 
Om uw kelderlekkage te bestrijden, hebben we diverse middelen nodig. Veel middelen die we nodig hebben voor uw kelderbehandeling, worden kant en klaar aangeleverd in kleine hoeveelheden, waardoor we in staat zijn de middelen aan te mengen in de kelder zelf . Door dit in de kelder te doen, wordt voorkomen dat uw woning onnodig vies wordt. Zo blijft uw woning tijdens het kelder waterdicht maken netjes en schoon, zonder extra werk. 

 

Leegpompen van de kelder
Na deze voorbereidingen kan het waterdicht maken van de keldervloer beginnen. Met water in de kelder is het lastig werken, vandaar dat de expert, indien nodig, eerst uw kelder leeg pompt. Bij voorkeur is de kelder al leeggepompt alvorens wij kunnen starten.

 

Behandelen van scheuren
Alle plekken die kelderlekkage zouden kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld scheuren en breuken in de keldervloer, worden door de experts uitgebikt en weer opgevuld. Het middel waarmee ze de uitgebikte scheur opvullen.. Hierna is de scheur geheel lekvrij. Ook is het mogelijk scheuren te repareren door een 2 componenten injectiehars techniek.
Het behandelen van deze scheuren en breuken is noodzakelijk om uw keldervloer goed waterdicht te maken. Deze scheuren veroorzaken namelijk vaak het water in de kelder. Werking door bouwscheuren en krimp en trekscheuren kunnen in de kelder voorkomen, hierop kunnen wij geen garantie geven.

 

Verwijderen van een cement of tegellaag
Indien noodzakelijk, zullen de experts de cement of tegellaag in uw kelder machinaal verwijderen. Deze behandeling is nodig, omdat de methode van onze experts enkel mogelijk is op een vloer die goed geprepareerd en hechtend is.