Home » Menu » Kelder-afdichting buitenzijde

Plannen en werkvoorbereiding

Allereerst plannen we met u de werkzaamheden aan de kelder in.

Wij treffen voorbereidingen, bestellen de materialen en indien nodig komen we details bespreken op de projectlocatie.

 

Voorzorgsmaatregelen

Voordat wij beginnen met de afdichting van uw kelder, bespreken we met u de werkzaamheden. We proberen uw gazon, planten en tuin of bestratingen te ontzien, zodat u zo weinig als mogelijk last heeft van de afdichtingswerkzaamheden.

 

Voorbereiden van het werk
Om uw kelderlekkage te bestrijden, hebben we diverse middelen nodig. Veel middelen die we nodig hebben voor uw kelderbehandeling, worden kant en klaar aangeleverd in kleine hoeveelheden, waardoor we in staat zijn de middelen ter plaatse te mengen . 

De wand dient vrij gegraven te worden tot aan de onderzijde van de fundering, dit kunnen wij voor u verzorgen, maar u mag dit ook zelf uitvoeren,  we hebben ongeveer een werkbare ruimte van 40-60 cm nodig om de wand / muren te behandelen. Dit is per situatie verschillend.

 

Behandelen van scheuren
Alle plekken die kelderlekkage zouden kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld scheuren en breuken in de buitenzijde van de keldermuur, worden door de experts uitgebikt en weer opgevuld. Het middel waarmee ze de uitgebikte scheur opvullen, zal ervoor zorgen dat deze mogelijke probleemplekken onschadelijk en waterdicht worden gemaakt. Hierna is de scheur geheel lekvrij. Ook is het mogelijk scheuren te repareren door een 2 componenten injectiehars techniek.
Het behandelen van deze scheuren en breuken is noodzakelijk om uw keldermuur goed waterdicht te maken. Deze scheuren veroorzaken namelijk vaak het water in de kelder. 

 

Afdichten van de kelder vloer
Nadat de slechte plekken behandeld zijn en de keldervloer is geprepareerd voor de afdichting, zal de gehele kelder worden afgewerkt met het in uw situatie benodigde middel. Door deze afdichtende flexibele coating zal uw kelderwand geheel waterdicht en lekvrij zijn.


Na de kelderbehandeling is het niet per se noodzakelijk om voor een nieuwe afwerking te kiezen, u kunt de kelder laten zoals hij is. Mocht u wel een nieuwe afwerking met bijvoorbeeld  tegelwerk wensen, dan kunt u dit 28 dagen na de kelderreparatie aanbrengen. Wij geven u graag advies welke afwerkings producten u op de kelder-afdichting moet gebruiken.

Is er sprake van lekkage door doorvoeren van leidingen? Bekijk dan het stappenplan met hoe doorvoeren gedicht worden. In geval van scheuren in de keldervloer kunt u het stappenplan van reparatie bij scheuren in de keldervloer bekijken.

 

Afval afvoeren
Na het waterdicht maken van uw kelder zullen wij al het afval weer meenemen en u met een lekvrije kelder achterlaten.