• Gratis online offerte!
  • T +31 (0) 88 8182821
Home » Alle diensten » Renoveren » Vloeren polijsten

Polijsten van natuursteen, marmer of cementdek/beton

Marmer- en travertin vloeren vertonen na verloop van tijd vaak krassen en/of doffe plekken, vooral op de looppaden. Met een machine met diamantpads zoals bijvoorbeeld Twister of van 3M polijsten we kleine doffe plekken van de bovenste vloer laag. Polijsten doen we voor extra glans te verkrijgen zodat uw marmer er weer goed uitziet. Na het reinigen en polijsten van de natuursteen, kunt u weer volop genieten van uw vloer. Om uw hardsteen, marmer- of travertinvloer weer te laten glanzen, maken wij gebruik van de nieuwste polijst techniek op basis van diamantschijven, deze methode is stofvrij, op alle horizontale gladde oppervlakken vanaf 2m2 toepasbaar en zonder enkel risico op beschadiging van de vloer of voegen. Ook een veel gebruikte techniek is het kristalliseren van de marmervloeren.

Reparatie 

Ook het stoppen van kleine gaatjes, het repareren van scheurtjes behoren tot de mogelijkheden. Vervolgens is het voor sommige soorten vloeren aan te raden om ze te laten voorzien van een impregneermiddel, dit om de vloer beter bestendig te maken tegen het indringen van vlekken zoals olie,vet of wijn. Deze kleine gaatjes en scheurtjes worden gedicht met middelen op basis van epoxy harsen.

 

Beton cementdek polijsten

Gevlinderd beton-cementdek vloeren kunnen door ons gepolijst en impregneerd worden, dit verfraaid het oppervlak en verdicht  de poriën zodat er geen vloeistoffen direct in de vloer kunnen dringen. Ook repareren we scheurtjes en gaten indien nodig. 

 

Stappen voor het goed behandelen van uw (natuursteen/beton)vloer

  1. Reiniging van het oppervlak
  2. Repareren van scheurtjes en gaatjes
  3. Polijsten en schuren van het oppervlak
  4. Reiniging van het oppervlak
  5. Kristalliseren optioneel ( marmer/travertin)
  6. Impregneren van de vloeren tegen indringing van vloeistoffen
  7. Machinaal naboenen