• Vloerrenovatie
  • Afdichting
  • Vocht-Waterschade
  • Schimmelschade
  • Lekkage wanden en vloeren

Wateroverlast door extreme regenbuien

Gepubliceerd op 20 mei 2022 om 07:08

Bescherming tegen schade door regen

Wil je waterschades voorkomen? Zorg dan dat regen goed kan worden afgevoerd. Anders overstroomt je dakgoot en loopt het vocht langs de muren omlaag. En als het dan vaak of lang achter elkaar regent, kan het water via de gevel naar binnen trekken. Dit beschadigt de binnenmuren. Er ontstaan vochtplekken, het pleisterwerk laat los en er ontwikkelen zich schimmels. Niet goed voor je woning en je gezondheid.

 

Ook stilstaand water kan voor grote problemen zorgen. Op een plat dak bijvoorbeeld. Door vocht ontwikkelen zich daar na verloop van tijd mossen, algen en schimmels. En die tasten het materiaal aan. Dit met lekkage tot gevolg. 

 

Schade door regen voorkomen? Gelukkig kun je van alles doen. Met deze tips kom je een heel eind:

 

Kies voor een groen dak. Tijdens hevige regenbuien vangt het neerslag op. Door een afvoervertraging stroomt het water langzamer naar het riool. Zo verklein je de kans op waterschades in en rond je woning.

Voeg boldraadroosters toe bij de instroom van jouw regenpijp. Het rooster voorkomt dat bladeren en vuil in het riool terechtkomen of op weg daarnaartoe tot verstoppingen leiden. 

Reinig je dakgoten, regenpijp en boldraadroosters regelmatig. Verwijder takjes, bladeren en viezigheid om een verstopte afvoer, overstromingen en drek langs de muren van je woning tegen te gaan.

(Bron.interpolis)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.