• Vloerrenovatie
 • Afdichting
 • Vocht-Waterschade
 • Schimmelschade
 • Lekkage wanden en vloeren

Goed verzekerd?

Gepubliceerd op 17 november 2022 om 11:09

Is uw gebouw, huis, appartement goed verzekerd?

 

Kijk hieronder voor de beste verzekeraars aldus de Consumentenbond:

Beste uit de Test Opstal verzekering

Eind september 2022 onderzochten wij in totaal 56 opstalverzekeringen van ruim 30 aanbieders.

De allrisk Opstalverzekeringen van Centraal Beheer en FBTO hebben het hoogste Testoordeel: een 8,8. De Woonhuisverzekering van Interpolis (All-Risk)  en Vereniging Eigen Huis (Super Uitgebreid) volgen op de voet met een 8,7. 

Deze polissen scoren onder meer goed vanwege:

Goede opstalverzekeringen

Andere opstalverzekeringen met een Testoordeel hoger dan een 8,0 zijn die van:

 • ING (All Risk)
 • Unigarant/ANWB
 • Centraal Beheer en FBTO (EUG)
 • Nationale-Nederlanden (Maatwerk All-in)
 • a.s.r. en ASN (AR)
 • SNS (AR en EUG)
 • OHRA (AR)

Voordelige opstalverzekeringen

De premie van een opstalverzekering is van veel factoren afhankelijk. Wij hebben momenteel daarom geen Beste koop-predicaat uitgereikt voor de polis met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Wél maakt de Geldgids elk jaar een selectie van opstalverzekeringen die gemiddeld genomen tot de voordeligste behoren. Op basis van meer dan 22.000 profielen zag deze Geldgids-selectie er eind 2021 als volgt uit:

 

Geldgids-selectie opstalverzekeringenVerzekeraar (dekking)

Testoordeel

oktober 2021

Gemiddelde jaarpremie (all-in)United Insurance (allrisk)6,7€200Allianz Direct (extra uitgebreid)7,7€220Allianz Direct (allrisk)8,2€240ING (extra uitgebreid)6,7€242ANWB (allrisk)8,2€259

Beste uit de Test Inboedelverzekering

Centraal Beheer, FBTO en ING (AR)

Met een 8,2 als Testoordeel komen de allrisk-polissen van Centraal Beheer, FBTO en ING als Beste uit de Test. Deze inboedelverzekeringen bieden een ruime en goede dekking voor je spullen, ook als het om (mobiele) elektronica of kostbaarheden gaat. 

ING heeft bovendien als pluspunt dat je bij een gedekte schade in de meeste gevallen 10 jaar de nieuwwaarde van je spullen vergoed krijgt. Bij de meeste andere inboedelpolissen (waaronder die van Centraal Beheer en FBTO) krijg je veel sneller de - lagere - dagwaarde uitgekeerd.

Daarentegen kennen de inboedelverzekeringen van ING een standaard eigen risico van €100. Bij Centraal Beheer en FBTO heb je de keuze tussen €0, €100 of €200. Tevens moet je een betaalrekening van ING hebben om daar een (inboedel)verzekering te kunnen afsluiten.

Beste uit de Test: wat betekent dat?

Andere goede verzekeringen

Andere inboedelverzekeringen met een hoog Testoordeel in onze jongste test zijn de allrisk-polissen van:

 • Interpolis en Rhion (onbeperkte nieuwwaarde): 8,1
 • Noorderlinge Verzekeraars en Lemonade (vorig jaar nog de Beste uit de Test): 8,0

Voordelige inboedelverzekeringen

De premie van een inboedelverzekering is van veel factoren afhankelijk. Wij hebben momenteel daarom geen Beste koop-predicaat uitgereikt voor de polis met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Wél maakt de Geldgids aan het eind van elk jaar een selectie van inboedelverzekeringen die gemiddeld genomen tot de voordeligste behoren. Op basis van bijna 24.000 profielen zag deze Geldgids-selectie er eind 2021 als volgt uit:

 

Geldgids-selectie inboedelverzekeringenExtra uitgebreid-dekkingTestoordeel  oktober 2021Gemiddelde jaarpremie (all-in)Allianz Direct7,8€93Aegon Basis6,7€94Rhion7,6€97Verzekeruzelf.nl7,1€97Centraal Beheer8,2€98Allrisk-dekking  ZLM7,5€110United Insurance6,7€113Allianz Direct8,2€114

 

De Geldgids-selectie van 2022 verschijnt in het december-nummer.

Woonverzekeringen vergelijken

In onze Woonverzekering Vergelijker kun je jouw persoonlijke voorkeuren invullen en kijken welke verzekeringen het beste bij jou passen qua prijs en voorwaarden.

 

Bron. Consumentenbond 2022